Dhaka University Kha Unit Admission Result www.du.ac.bd

By   September 23, 2016

DU Admission Result 2016: Dhaka University Kha Unit admission result will published at www.du.ac.bd. Dhaka University Kha Unit admission test start on 23 September, 2016 at 10:00 PM. Dhaka University Kha Unit Admission Test Result 2016-2017 can be checked online.

DU Kha Unit Admission Test Result indicates whether candidate has qulified in the exam and respective marit list in the exam for entry to kha unite. DU Kha Unit Admission Result will be available on the website www.admission.eis.du.ac.bd.

Dhaka University is one of the top ranked public universities in Bangladesh. It is the oldest university of this country. It is called the “Oxford of the East” for its reputation. Every year a large number of students from all over the country apply for Dhaka University Admission. This year more than 40,000 students sat for the DU Kha Unit Admission Test.

DU Kha Unit Admission Test Result Published

DU Kha Unit Admission Test took place on 23rd September, 2016. DU B Unit Admission Result will be published. You can question When Published DU Kha Unit Admission Result? DU Kha Unit Admission Result usually publishes within 2 or 3 days after the admission test.


DU Kha Unit Admission Test Result


Dhaka University admission test question paper

বিশ্ববিদ্যালয়ে ২০১৬-২০১৭ শিক্ষাবর্ষে ‘খ’ ইউনিটের অধীনে ১ম বর্ষ সম্মান শ্রেণীতে ভর্তি পরীক্ষা আগামী ২৩ সেপ্টেম্বর ২০১৬ শুক্রবার সকাল ১০টা থেকে ১১টা পর্যন্ত চলবে। উক্ত ভর্তি পরীক্ষা বিশ্ববিদ্যালয় ক্যাম্পাস ও ক্যাম্পাসের বাইরের মোট ৭৩টি কেন্দ্রে অনুষ্ঠিত হবে। ক্যাম্পাসের বাইরের কেন্দ্রগুলো হলো বাংলাদেশ প্রকৌশল বিশ্ববিদ্যালয় স্কুল ও কলেজ, গার্হস্থ্য অর্থনীতি কলেজ, ঢাকা সিটি কলেজ, আজিমপুর গার্লস স্কুল এন্ড কলেজ এবং বদরুন্নেছা মহিলা কলেজ। খ- ইউনিটে ২২৪১টি আসনের জন্য ভর্তিচ্ছু আবেদনকারীর সংখ্যা ৩৪,৬০৬জন।

বিশ্ববিদ্যালয়ে ২০১৬-১৭ শিক্ষাবর্ষে চারুকলা অনুষদভুক্ত ‘চ’ ইউনিটের অধীনে ১ম বর্ষ বিএফএ সম্মান শ্রেণীতে ভর্তি পরীক্ষা (সাধারণ জ্ঞান) অনুষ্ঠিত হবে আগামী ২৪ সেপ্টেম্বর ২০১৬ শনিবার সকাল ১০টা থেকে ১১টা পর্যন্ত। উক্ত ভর্তি পরীক্ষা বিশ্ববিদ্যালয় চারুকলা অনুষদসহ ক্যাম্পাসের মোট ১২৩টি কেন্দ্রে অনুষ্ঠিত হবে। চ-ইউনিটে ১৩৫টি আসনের জন্য ভর্তিচ্ছু আবেদনকারীর সংখ্যা ১০,২৪৩জন।

How to get DU Kha Unit Admission Result?

Applicants will be able to check their result online and also through SMS.
DU Kha Unit Admission Test Result Online

Dhaka University Kha Unit Result will be published in the Dhaka University Official website. Applicants can check their result online from (www.admission.eis.du.ac.bd).

DU Kha Unit Admission Test Result is also available in our website.
DU Kha Unit Admission Test Result through SMS

Dhaka University Kha Unit Admission Result can be checked via SMS. To check the result go to the message option & Type-

DU<space>Kha<space>Roll Number & Send it to 16321

Dhaka University Kha Unit Admission Question Solution

General English: SET -1


1) What surprised the writer a first?

Ans. C-The island itself.

2) Why was the writer astonished by the fact that island was barren?

Ans. B- Nobody looked unhappy or hungry.

3) Which sentence is true?

Ans. A-Many statues were spread all over the island.

4) What was the result of the writer’s second shock?

Ans. D-He was amazed.

5) In the passage “quarry” means-

Ans. C- the place from where the stone was dug out.

6) The word “apparent” means-

Ans. C- obvious

7) Control ___________Sabah! Everything is fine, so don’t start crying.

Ans. A- yourself

8) Rahim is one ___________superstitious people I know.

Ans. D- of the most

9) _______ pair of socks________ too small for me.

Ans. A-This, is

10) All my efforts to bring about a compromise ended_______ smoke.

Ans. B-in

11) When _________ Penicillin?

Ans.did Fleming invent

12) We went to Rajshahi last month to see the house where we _______ in the 1960s.

Ans. C-would live

13) While the man______ in the field, suddenly a dog came and ________him.

Ans. B- was working, bit

14) We______ to Dhaka in 1994 and ______ here since then.

Ans. C- came, have been living

15) Choose the appropriate translation of 

Ans. A- It would have been better if you could give it to me earlier.

16) The weather is __________gloomier today than it was yesterday.

Ans. D- much

17) To “catch off guard” means

Ans. C-to get someone when he/she is careless.

18) In the poem “Ozymandias” the phrase “king of kings” in as example of

Ans. B-irony

19) ________his convincing argument, the project was not approved.

Ans. C- Despite

20) In Robert Herrick’s poem “To Daffodils” human life is compared with

Ans. D-all the (A, B, C)

21) He wanted nobody______ to know __________the treasure was hidden.

Ans. b-but himself, where

22) The universities have opened recently,____________.

Ans. C-haven’t they

23) The word “fabricate” is nearest in meaning to__________.

Ans. A-manufacture

24) Several new diseases________ in the recent years.

Ans. B-have come up

25) Hamidur Rahman _________ to make the______ of the Shaheed Minar.

Ans. B-was assigned, design

Elective English: SET -1

  1. Altruism = philanthropy
  2. The setting of a story affects its plot.
  3. Waifs and strays = homeless
  4. deja vu.
  5. epilogue
  6. allusion
  7. idiomatic
  8. utopian = visionary
  9. epistolary novel
  10. Plagiarism = taking somebody’s ideas without acknowledgement
  11. Commonplace = ordinary
  12. needs
  13. Homophones = Same pronunciation but different meanings
  14. elegy
  15. Antonym of central = peripheral
  16. astronomical rise
  17. hangover
  18. peripatetic = unsettled
  19. budding beauty = Alliteration
  20. causality = eventuality
  21. time sequence = chronological
  22. Title of paragraph = story versus plot
  23. causally
  24. Antonym of Fundamental = inessential
  25. overshadows = eclipse

Dhaka University KHA Unit Admission Test Question Solution 2014

Dhaka University KHA Unit Admission Test Question Solution 2014

Dhaka University Admission Question Solution 2016-17. DU Admission Question Solution For All Unit Will found here. Dhaka University Honors Admission Test Question paper Solve For Academic Year 2016 – 2017 Will Found 1 Hour later After Complete DU Admission Test. Admission Question Solution For Dhaka University Admission Test 2016 2017. Download Dhaka University Admission Test Solution. You Will Find All Unit Admission Test Solution For DU. like below.